Spring naar content

Baby- en kindergebaren

voor professionals

'Ameer is een introverte jongen. Met het gebaar voor 'wc' durft hij nu zelf aan te geven dat hij naar het toilet gaat.'

Mariska, pedagogisch medewerker kinderopvang 3+ groep

pijl34

Pedagogisch medewerkers

Steeds meer kinderopvangcentra en gastouderbureau's ervaren de voordelen van communiceren met gebaren. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor zichzelf en zelfs voor de groepsdynamiek. Een veel gehoorde reactie van pedagogisch medewerkers is: "Het geeft rust op de groep doordat je makkelijker in contact komt met kinderen."

Lees meer over ons aanbod

pijl34

Logopedisten

Als logopedist weet je als geen ander hoe je de spraakontwikkeling kan stimuleren. Met baby- en kindergebaren geef je een kind nog een extra instrument in handen. In de training nemen wij je mee in de theorie over het hie, wat en waarom van baby- en kindergebaren. Deze training is geaccrediteerd door de beroepsorganisatie ADAP.

ADAP

Lees meer over de training

Professionals vertellen

Gastouderbureau SamSam - Assen

"Petra Nell laat zien door middel van korte filmfragmenten hoe ondersteunende gebaren de kwaliteit van het contact met jonge kinderen verhoogt: Meer begrip, écht contact. Het is bijna verbazend hoevéél kinderen vanaf 8 maanden begrijpen en zelf ook duidelijk kunnen maken door middel van gebaren!

De workshop is een echte eyeopener waarin onderstreept wordt hoe belangrijk het is om kinderen serieus te nemen. Petra Nell en collega’s hebben verstand van zaken en weten dit op inspirerende wijze onder de aandacht te brengen."

Kinderopvang SKSG - Groningen

"Wij gebruiken dagelijks een aantal baby- en peutergebaren ter ondersteuning bij de taal die we aanbieden. De gebaren zitten voornamelijk in onze vaste rituelen.

We hebben de cursus gevolgd omdat wij vrij veel buitenlandse kinderen op de groepen krijgen die van huis uit niet Nederlands praten. De kinderen begrepen ons niet en wij de kinderen niet. Van beide zijden dus een frustrerende situatie. Dit werd een stuk beter door de gebaren.

Maar ook voor de kinderen die taal zwak waren en wel wat extra’s konden gebruiken zijn gebaren een uitkomst. Kinderen kunnen sneller iets duidelijk maken met behulp van de gebaren en zijn hierdoor ook minder gefrustreerd."

Kinderdagverblijf Jottum - Groningen

"Vanaf de laatste cursusavond zijn wij bezig om ongeveer per 2 weken nieuwe gebaren te introduceren bij de kinderen en bij de ouders via ons Instagram account. De nieuwe gebaren worden gekoppeld aan onze thema's van die weken en worden gedurende de dag tijdens bijvoorbeeld eetmomenten en het zingen van liedjes geïntroduceerd bij de kinderen. Je ziet heel duidelijk dat het ene kind dit sneller/gemakkelijker oppakt dan de ander. Ook van de ouders ontvangen wij enthousiaste reacties."

Baby- en kindergebaren bij jullie op de opvang?

vraag een workshop of cursus aan!

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Leer door te doen! Doe gratis mee!

Voor professionals en ouders.

Wil jij met je kinderopvang of thuis een kleine kennismaking met baby- en kindergebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kun je gelijk toepassen.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindergebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor je kind, of voor de kinderen in je groep, als jullie vertellen met gebaren!

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven