Spring naar content

Workshops

Baby- en kindergebaren

'Tijdens het winkelen gebaarde hij 'muziek'.

Ik had mijn aandacht bij kleding, hij hoorde de muziek in het winkelcentrum.

Moeder van Kars (10 maanden)

KennismakingsWorkshop

Wil jij kennismaken met Baby- en kindergebaren? Wij vertellen in een uur de basis van onze methode. Hierin hebben we het over de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en over de spraak- en taalontwikkeling. Omdat kinderen veel met lichaamstaal communiceren leer je ook enkele gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die je gelijk kan toepassen. Na deze workshop weet je wat de meerwaarde is van de gebaren in de communicatie met je kind. Wil je daarna nog meer weten over de spraak- en taalontwikkeling en meer gebaren leren? Sluit dan aan bij de cursus baby- en kindergebaren en ontvang hierbij een cursusboek met theorie en 50 gebaren.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Duur:  1 uur
 • Je weet de basis van de taal- en spraakontwikkeling van je kind
 • Je kent enkele gebaren die je gelijk kan toepassen
 • De prijs is € 25,00 per persoon
 • Je krijgt een hand-out met gebaren mee
 • Komen jullie samen naar de workshop? Vul dan de kortingscode 'workshop-samen' in bij het afrekenen en betaal ieder maar 20 euro.

GroepsWorkshop

Wil je voor een groep een workshop aanvragen? Regelmatig bieden wij workshops aan voor oa.

 • Babyshowers
 • Vriendinnenavonden
 • Centrum voor Jeugd en Gezin
 • Bibliotheken
 • Ouder en kindcafés

Hoe ziet een groepsworkshop eruit?

 • Duur: 1 uur
 • Je weet de basis de taal- en spraakontwikkeling van een kind
 • Je kent enkele gebaren die je gelijk kan toepassen
 • De prijs is € 125,00 ex. btw en reiskosten voor de docent
 • Inbegrepen een hand-out met gebaren

Online Workshop Voorlezen met gebaren

Voorlezen is niet alleen maar voorlezen uit het boek en luisteren naar een verhaal. Stel leuke vragen over het boek, gebruik gebaren, laat het verhaal tot leven komen of bedenk een vervolg…

In onze online workshop Voorlezen met gebaren nemen wij je mee door het verhaal van 'Coco kan het'. Hét prentenboek van 2021.

Speciaal voor dit boek hebben wij gebarenkaarten ontworpen. Zo kan ook jij thuis het boek met gebaren voorlezen en nog meer beleving geven aan jouw kind. Want met voorlezen kun je zoveel meer!

banners-Coco-prentenboek-vh-jaar-HP-520x220px

Doe mee met de online workshop

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Leer door te doen! Doe gratis mee!

Voor professionals en ouders.

Wil jij met je kinderopvang of thuis een kleine kennismaking met baby- en kindergebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kun je gelijk toepassen.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindergebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor je kind, of voor de kinderen in je groep, als jullie vertellen met gebaren!

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven