Spring naar content

Ik ben nieuwsgierig naar wat mijn kind mij wil vertellen

Ondersteunende gebaren voor ouders

In de cursus babygebaren hebben we het over de communicatie tussen ouder en kind. Jonge kinderen communiceren met lichaamstaal of door te huilen en te brabbelen. Het is de kunst van de ouder om deze taal te begrijpen zonder daar vanuit eigen ideeën invulling aan te geven.

Vanuit de theorie over de breinontwikkeling, motorische ontwikkeling en spraak- en taalontwikkeling geven we een verklaring waarom kinderen zo goed met babygebaren en kindergebaren kunnen communiceren.

Door als ouder te weten hoe je eenvoudig contact maakt met jonge kinderen versterk je de band en al snel zal je merken wat de meerwaarde is om met babygebaren te communiceren.

Hij brabbelt er op los tijdens de autorit. Wanneer hij met zijn handen het gebaar voor 'paard' maakt, weet ik wat daar buiten zijn aandacht heeft.

Petra, moeder van Boris (14 mnd)

Cursus babygebaren

Met ruim 50 gebaren (afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal) weet jij je kind een extra taal in handen te geven nog voordat de gesproken taal volledig is ontwikkeld. 

Wat weet je na de cursus babygebaren

  • Je weet hoe kinderen ontwikkelen
  • Je weet hoe kinderen leren
  • Je weet hoe je volgens 3 principes eenvoudig contact kan maken
  • Je kent 50 gebaren (uit de Nederlandse Gebarentaal) en weet hoe je deze kunt aanleren en toepassen
  • Je weet waarom kinderen zo jong al zo goed kunnen gebaren, en welke voordelen dat heeft voor je KIND, voor JOU én voor de OMGEVING

Praktisch

  • Twee bijeenkomsten van 2 uur en 1,5 uur
  • Inclusief E-learning
  • € 85,- per ouder (Je partner mag voor 12 euro mee)
  • Inbegrepen een cursusboekje met theorie en de aangeboden 50 gebaren

>>> Vriendinnenprijs  <<< Neem jij een vriendin of OMA mee naar de cursus, dan betalen jullie ieder maar 75 euro!

Geef je kind een taal in handen

Doe mee met de cursus baby- en kindergebaren

Wil je een privé cursus of heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

pijl-12-4

Veel gestelde vragen

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven