Spring naar content

Cursus

Baby- en kindergebaren

Hij brabbelt er op los tijdens de autorit. Wanneer hij met zijn handen het gebaar voor 'paard' maakt, weet ik wat daar buiten zijn aandacht heeft.

Petra, moeder van Boris (14 mnd)

Cursus Babygebaren

In de de cursus babygebaren hebben we het over de communicatie tussen ouder en kind. Jonge kinderen communiceren met lichaamstaal of door te huilen en te brabbelen. Het is de kunst van de ouder om deze taal te begrijpen zonder daar vanuit eigen ideeën invulling aan te geven.

De methode heeft zich inmiddels bewezen en heeft in de wereld van het jonge kind. Niet alleen op taalvoortaal.com, ook in het kwaliteitsregister voor paramedici (oa. logopedisten) en kraamverzorgenden. Daarnaast schrijft zij boekrecensies voor Vakblad Vroeg en blogs voor Boekstart

Vanuit de theorie over de breinontwikkeling, motorische ontwikkeling en spraak- en taalontwikkeling geven we een verklaring waarom kinderen zo goed met babygebaren en kindergebaren kunnen communiceren.

Door als ouder te weten hoe je eenvoudig contact maakt met jonge kinderen versterk je de band en al snel zal je merken wat de meerwaarde is om met babygebaren te communiceren.

Wij leren je ruim 50 gebaren (afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal) die je je eigen kind kan aanleren. Hiermee geef je je kind alvast een taal in handen, nog voordat de gesproken taal volledig is ontwikkeld.

Handig voor jou om je kind te begrijpen, handig voor je kind omdat hij met jou (en zijn omgeving) kan delen wat hij beleeft.

Wat weet je na de cursus babygebaren?

 • Je weet hoe kinderen ontwikkelen
 • Je weet hoe kinderen leren
 • Je weet hoe je volgens 3 principes eenvoudig contact kan maken
 • Je kent 50 gebaren (uit de Nederlandse Gebarentaal) en weet hoe je deze kunt aanleren en toepassen
 • Je weet waarom kinderen zo jong al zo goed kunnen gebaren, en welke voordelen dat heeft voor je KIND, voor JOU én voor de OMGEVING

Aanmelden voor de cursus babygebaren

Je kan je bij ons aanmelden voor een groepscursus of een privé cursus. In principe is de cursus bedoeld voor de ouders/verzorgers maar wanneer om welke reden dan ook er geen oppas voor de kleine is, dan kan de kleine gerust mee.

Toekomstige evenementen

 1. Cursus kindergebaren voor logopedisten Veendam

  4 september om 10:00 - 14:00
pijl-12-4

Groepscursus

online

Volg samen met andere ouders de cursus. In de groepscursus kunnen we kennis en ervaringen met elkaar delen om zo het maximale te leren over de ontwikkeling van je kind.

Hoe ziet de cursus er uit?

 • Totaal 2 bijeenkomsten van 2 uur en 1,5 uur
 • Een onderdeel van de cursus wordt via e-learning aangeboden
 • Kosten zijn 85 euro per ouder (Je partner mag voor 12 euro mee)
 • Inbegrepen is een cursusboek met theorie en de aangeboden 50 gebaren

>>>  Vriendinnenprijs  >>> Neem jij een vriendin of OMA mee naar de cursus, dan betalen jullie ieder maar 75 euro!

Aanmelden

pijl-12-4

Privé Cursus

momenteel niet mogelijk

Liever een cursus bij je thuis, met je gezin? Dat kan ook. De cursus wordt in 2 bijeenkomsten aangeboden voor 2 volwassenen en jullie kind(eren).  Wanneer grootouders of andere familieleden of de bijvoorbeeld de gastouder ook deel willen nemen dan kan dat tegen een meerprijs in overleg met de docent.

Deze privé cursus kost: 160 euro per twee volwassenen. Hierbij zitten de reiskosten, tot een maximum van een half uur rijden, voor de docent inbegrepen.


Aanmelden

pijl-12-4

Dagcursus

momenteel niet mogelijk

Een hele dag in het teken van de ontwikkeling van jouw kind!

Taal voor Taal gaat on Tour! Tijdens deze dag gaat het over de taal van jonge kinderen. De taal van jouw kind.

 • Datum: In overleg met de docent
 • Locatie: Waar jij wilt
 • Inhoudelijk: Theorie en praktijk wisselen elkaar af.
 • Je investering: 147 euro per persoon
 • Inbegrepen: Het cursusboek, koffie/thee en lunch.
 • En: na afloop ontvang je een bewijs van deelname.


Aanmelden

Meld je aan voor een cursus baby- en kindergebaren

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Leer door te doen! Doe gratis mee!

Voor professionals en ouders.

Wil jij met je kinderopvang of thuis een kleine kennismaking met baby- en kindergebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kun je gelijk toepassen.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindergebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor je kind, of voor de kinderen in je groep, als jullie vertellen met gebaren!

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: