Spring naar content

Cursus kindergebaren voor logopedisten + accreditatiepunten

393,25

Logopedisten gebruiken steeds vaker kindergebaren.

Jij als logopedist weet als geen ander hoe je de spraakontwikkeling van jonge kinderen kan stimuleren. Met kindergebaren geef je een kind nog een extra instrument in handen.

Deze training is goedgekeurd door de beroepsorganisatie ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) en geaccrediteerd voor logopedisten.

 

 

 

Wissen

Omschrijving

Logopedisten gebruiken steeds vaker kindergebaren. In deze cursus worden kindergebaren aangeboden specifiek voor logopedisten.

Logopedisten weten als geen ander dat het leren praten een langdurig en soms ingewikkeld proces is. Doormiddel van kindergebaren kan dit voor veel kinderen eenvoudiger worden. Om te leren praten zullen verschillende ontwikkelingsgebieden met elkaar samen gaan werken. En dit neemt wel een aantal jaren in beslag. Wanneer, om welke reden dan ook, de ontwikkeling van de spraak of het vermogen tot spreken wordt ‘verstoord’, is het voor deze groep kinderen nog lastiger om zich ‘verstaanbaar’ te maken.

Als logopedist weet je als geen ander hoe je deze spraakontwikkeling kan stimuleren. Met kindergebaren geef je een kind nog een extra instrument in handen. Met als gevolg:

 • Een kind krijgt ruimte om te ontwikkelen. Onbegrip en het bewustzijn van onvermogen leiden tot frustraties en frustraties belemmeren het brein om open te staan voor leren.
 • Met een taal in handen kunnen kinderen zeggen wat ze bedoelen.
 • Met gebaren zet je de motorische ontwikkeling in gang, wat ook nodig is voor de spraakontwikkeling.

De kindergebaren die tijdens de training worden aangeboden zijn afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal.

Deze training is goedgekeurd door de beroepsorganisatie ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici) en geaccrediteerd voor logopedisten.

Wat weet je na de cursus?

 • Je weet hoe kinderen ontwikkelen
 • Je weet hoe kinderen leren
 • Je weet hoe je volgens 3 principes eenvoudig contact kan maken
 • Je kent 50 gebaren (uit de Nederlandse Gebarentaal) en weet hoe je deze kunt aanleren en toepassen
 • Je weet waarom kinderen zo jong al zo goed kunnen gebaren, en welke voordelen dat heeft voor een KIND, voor de OUDER én voor de OMGEVING

Praktisch:

 • Twee bijeenkomsten van 4 uur
 • Zelfstudie-uren van 8 uur
 • De cursus wordt online of live aangeboden
 • Inclusief e-learning
 • Inclusief werkboek en gebarenboekje
 • Accreditatiepunten: 15 (ADAP-NVLF – ID-nummer 382513)
 • Bewijs van deelname

1 beoordeling voor Cursus kindergebaren voor logopedisten + accreditatiepunten

 1. Petra

  Feedbackformulier training baby- en kindergebaren Taal voor Taal

  1) Voldeed de training aan je verwachting? Ja, meer dan dat eigenlijk.
  2) Waarom wel/niet? Veel geoefend tijdens de training maar ook daarna lekker praktisch ermee aan de slag gegaan, waardoor ik het snel (sneller dan van tevoren gedacht) in de vingers kreeg. En ook prettig om achtergrondinfo te krijgen, zodat ik beter weet op wat voor manier en bij wie ik gebaren kan inzetten en hoe ik dit naar ouders toe kan verantwoorden.
  3) Geef je mening over de volgende onderdelen: (zie formulier op de pagina voor logopedisten)

  4) Zijn er antwoorden die je wilt toelichten? Relevantie vd opdrachten: een paar onderdelen zijn voor logopedisten erg voor de hand liggend, horen als het ware bij de basisvaardigheden van een logopedist, zoals kijken-volgen-aanpassen-toevoegen, maar ook welke non-verbale signalen zie je allemaal en wat kun je ermee. In deze vorm; 1 docent, 1 cursist was het prima en ook juist leuk om het hierover te hebben en dingen uit te wisselen, maar bij een grotere groep misschien wel goed om je hiervan bewust te zijn.
  5) Wat is het meest waardevolle wat je hebt geleerd? Veel gebaren in korte tijd erbij geleerd + dat ik het bij meer kinderen kan inzetten dan ik van tevoren dacht.
  6) Ga je na het volgen van de training het geleerde inzetten? Zeker, ben het al volop aan het doen 😉
  7) Kun je dit toelichten? Heb genoeg cliënten in behandeling waarbij ik het al gebruikte maar nu nog wat beter weet hoe ik dit kan doen, en ik pas het nu ook toe in de behandeling van bijv wat oudere kinderen, ter ondersteuning bij het aanleren van bijv vraagwoorden of voorzetsels.
  8) Heb je suggesties voor de trainer? Iets minder lekkere dingen voor m’n neus zetten 😉
  9) Welk cijfer zou je de cursus geven? 9
  10) Zou je Taal voor Taal aanraden aan anderen? Ja!
  11) Waarom wel of niet? Ik vind dat alle logopedisten die (jonge) kinderen behandelen kennis moeten hebben over het gebruik van gebaren in de behandeling
  12) Heb je nog iets wat je de trainer mee wilt geven? Ik vind je een fijne docent, heel goed verzorgd allemaal, helder en prettig overgebracht. En ook nog gezellig!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven