Spring naar content

Team

Taal voor Taal

Het was druk op de kraammarkt. Door al het geroezemoes heen kon ik mijn collega's met een gebaar vragen of zij koffie of thee wilden.

Petra

Tineke

Tineke Miedema

Docent Baby- en kindergebaren | Logopedist

In de logopediepraktijk Oldambt werkt Tineke als logopedist en past de gebaren toe tijdens de behandelingen. Vanuit haar vak specialisme weet zij op welke manier gebaren ondersteunend en stimulerend kunnen werken voor kinderen met een logopedische hulpvraag. Niet alleen kinderen, ook ouders ondervinden het gemak en ervaren de voordelen van de gebaren voor hun kinderen en voor zichzelf.

Tamara 2

Tamara Staring

Docent Baby- en kindergebaren regio Groningen | Marketing en communicatie Taal voor Taal

Tamara heeft zowel als gastouder als ook met haar eigen dochter (3 jr) de voordelen van gebaren ervaren. En nog steeds verdiept zij zich in Nederlandse Gebarentaal. Inmiddels heeft zij NGT 1 en NGT 2 afgerond. Zij legt een mooie brug naar de dovencultuur. Maandelijks organiseert zij de WapperclubEen middag bedoeld voor dove, slechthorende en horende kinderen van 1 t/m 4 jaar én hun ouder(s)/ verzorger(s). Spelenderwijs gebaren leren en gebaren gebruiken.

TvT Gretha

Gretha de Jonge - Meijer

Docent Baby- en kindergebaren regio Veendam | Leerkracht basisonderwijs

Gretha is leerkracht basisonderwijs en sinds kort partner en docent bij Taal voor Taal.

Als taal/leesspecialist in het onderwijs kent zij als geen ander het belang van de woordenschat. Met de gebaren ondersteun je de spraak/taalontwikkeling en vergroot je de woordenschat en de wereld voor je kind. Kortom: je geeft je kind een goede start voor zijn/haar verdere leven.

Gretha staat ingeschreven in het CRKBO Register Docenten.

Petra

Petra Nell

Docent Baby- en kindergebaren regio Assen | Founder Taal voor Taal

Als docent kwam Petra er al snel achter dat het inzetten van visuele activiteiten om de taalontwikkeling te stimuleren niet iets nieuws is. Zo wordt in het basisonderwijs (gr 3) de methode ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen‘ gebruikt en de ‘AIM methode‘ in het voortgezet onderwijs. Voor Petra een reden om de allerkleinsten al vertrouwd te maken met een vaardigheid die een positieve bijdrage kan leveren aan hun verdere ontwikkeling. In 2014 richtte zij Babygebaren Groningen op, inmiddels Taal voor Taal, om Baby- en kindergebaren nog meer onder de aandacht te brengen bij jonge ouders. Ook zijzelf ervaart dagelijks de voordelen van deze vorm van communiceren met haar zoontjes Hugo (5) en Boris (3).

(Petra staat ingeschreven in het CRKBO Register Docenten. Als geregistreerd zelfstandig werkend docent voor beroepsonderwijs komt zij in aanmerking voor Btw-vrijstelling voor bepaalde diensten)

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Leer door te doen! Doe gratis mee!

Voor professionals en ouders.

Wil jij met je kinderopvang of thuis een kleine kennismaking met baby- en kindergebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kun je gelijk toepassen.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindergebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor je kind, of voor de kinderen in je groep, als jullie vertellen met gebaren!

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: