Regio Groningen

Taal voor Taal

Neshama kijkt naar buiten en vertelt ons dat ze nog een vliegtuig ziet!

Tamara

Groningen

Tamara 2

Tamara Staring

tamara@taalvoortaal.com

Agenda Groningen

 • Cursus Baby- en kindergebaren
  Op 18 januari 2020, 8 februari 2020
  Groningen Start 10:30 uur
 • Cursus Baby- en kindergebaren
  Op 29 februari 2020, 21 maart 2020

  Groningen
  Start 10:30 uur


 • Workshop Baby- en kindergebaren
  Op 8 februari 2020

  Start 13:30


 • Cursus Baby- en kindergebaren
  Op 14 maart 2020, 4 april 2020

  Start 10:30 uur


 • Cursus Baby- en kindergebaren
  Op 25 april 2020, 16 mei 2020

  Start 10:30 uur


Nieuws

Kleintje Koffie - Voorlezen met gebaren

22 januari start de Nationale voorleesdagen. Het prentboek is dit keer 'Moppereend' van Joyce Dunbar.

De hele maand januari is Tamara te vinden bij Kleintje Koffie in de bibliotheken van Groningen. Kom ook naar onze workshop voor ouders met hun kindjes. Ze vertelt je meer over boeken en hoe je voorlezen nog leuker kan maken én waarom gebaren daar zo goed bij passen. Je leert wat gebaren die allemaal met het boek 'Moppereend' te maken heeft. Daarna zal ze het boek 'Moppereend' voorlezen met gebaren.

Doordat je zelf de gebaren ook geleerd hebt kun je ze thuis gebruiken als je het boek zelf voorleest. Succes gegarandeerd bij je kleintje! 

Dit zijn de data en locaties:

Vrijdag 3 januari 10:00 uur Ten Boer Koopmansplein 9
Maandag 6 januari 10:00 uur Lewenborg Kajuit 4
Vrijdag 10 januari 10:00 uur Beijum Ypemaheerd 42
Maandag 13 januari 10:00 uur Hoogkerk Jan Ensinglaan 29
Dinsdag 14 januari 10:00 uur Vinkhuizen Siersteenlaan 480/6
Vrijdag 17 januari 10:00 uur De Wijert Van Ketwich Verschuurlaan 100
Maandag 20 januari 10:00 uur Selwerd Eikenlaan 288/8
Woensdag 29 januari 10:00 uur Haren Brinkhorst 3

Meedoen is gratis.
Ik hoop je te zien!

Inloopspreekuur CJG

Elke eerste dinsdag van de maand is Taal voor Taal te vinden bij het inloopspreekuur van het consultatiebureau Oosterpark van 13:30 - 14:00 uur

Adres:
Heesterpoort 1
9713 KX Groningen

Elke vierde maandag van de maand is Taal voor Taal te vinden bij het inloopspreekuur van het consultatiebureau Korrewegwijk van 13:00 - 13:30 uur.

Adres:
Floreshuis
Floresplein 19C
9715 HH Groningen

en weetjes...

Toen Tamara zwanger was van haar dochter kwam ze Babygebaren tegen. Ze volgde de cursus bij Petra en was meteen super enthousiast. En ging helemaal los met het eigen maken van de gebaren. Haar dochter maakte haar eerste gebaar toen ze bijna 9 maanden oud was. Al gauw werden de gebaren meer en meer gebruikt en hadden ze aan de 50 gebaren die Tamara had geleerd niet meer genoeg.

Een eerste cursus Nederlandse Gebarentaal volgde om nog meer gebaren te leren. Om de gebaren te onderhouden heeft Tamara zich aangesloten als vrijwilliger bij het Dovenclubhuis in Groningen. Ze zit in de organisatie van Kinderhoek. Kinderhoek organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor dove, slechthorende en horende kinderen in de leeftijd van 0 - 12 jaar.

Doordat Tamara zelf de voordelen heeft ervaren van gebaren met je baby en kind, is ze super enthousiast geworden. Ze wil dat alle ouders weten dat Baby- en kindergebaren bestaat. Ze volgde de opleiding tot docent Baby- en kindergebaren. En sloot zich aan als partner bij Taal voor Taal. Inmiddels is ze ook gespecialiseerd in training geven aan de kinderopvang.

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Gratis introductie

Voor professionals maar ouders kunnen ook gerust meedoen 🙂

Wil jij met je kinderopvang een kleine kennismaking met Baby- en kindgebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kan je gelijk toepassen op je groep.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindgebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor de kinderen in je groep als jij en de kinderen kunnen vertellen met gebaren!

Blijf op de hoogte

Vind jij de ontwikkeling van je kind ook zo boeiend? Wij blijven speuren naar informatie en leuke weetjes.

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan in.

Heb jij een item omtrent de ontwikkeling van jonge kinderen wat je graag onder de aandacht wilt brengen? Stuur dan ook een mail naar info@taalvoortaal.com

Blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.