Spring naar content

Bij gastouderbureau SamSam hebben gastouders dagelijks te maken met de zorg voor kinderen waaronder de allerkleinsten: Baby’s vanaf 3 maanden! Het gastouderbureau volgt bij Taal voor Taal een workshop baby- en kindergebaren. In deze workshop leren zij de basis van gebaren met baby’s en kinderen. Gaan we in op de non-verbale communicatie (lichaamstaal) en leren zij gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die de volgende dag gelijk toegepast kunnen worden. Na afloop ontvangt Taal voor Taal onderstaande aanbeveling van Monique. Eigenaar van gastouderbureau SamSam:

Onze motivatie

Onze motivatie om de gastouders van gastouderbureau SamSam kennis te laten maken met baby- en kindergebaren is om gastouders bewust te laten worden van het feit dat ook jonge kinderen goed aan kunnen geven wat ze willen of waar ze mee bezig zijn maar dat taal nog ontbreekt. Maar als je het gesproken woord ondersteunt met gebaren dan geef je het jonge kind letterlijk een instrument in handen waarmee zij zich kunnen uitdrukken.

Petra Nell laat zien door middel van korte filmfragmenten hoe ondersteunende gebaren de kwaliteit van het contact met jonge kinderen verhoogt: Meer begrip, écht contact.

Het is bijna verbazend hoevéél kinderen vanaf 8 maanden begrijpen en zelf ook duidelijk kunnen maken door middel van gebaren!

De workshop baby- en kindergebaren

De workshop is een echte eyeopener waarin onderstreept wordt hoe belangrijk het is om kinderen serieus te nemen. Wij zullen zeker in de toekomst onze gastouders blijven prikkelen door de workshop aan te blijven bieden. Petra Nell en collega’s hebben verstand van zaken en weten dit op inspirerende wijze onder de aandacht te brengen.

Zeer geschikt voor ouders, gastouders en pedagogisch medewerkers om het contact met jonge kinderen dmv gebaren te verdiepen.

Gastouderbureau SamSam

Monique Tebbe

Gastouderbureau SamSam Assen

Geef een reactie

Scroll naar boven