Spring naar content

Gebarentaal redt! 

– Filip Bergmann Verhelst & Hilde Verhelst Illustrator: Filip Heyninck

Noah is een leeuwtje dat doof is. Hij gaat leren duiken. Tijdens de duikles ontmoet hij Adam de Zebra. Adam vindt de gebarentaal die Noah gebruikt met de doventolk heel erg interessant. Hij blijft maar kijken. Tijdens het duiken moet je ook gebaren gebruiken. Al gauw blijkt dat Adam de gebaren nodig heeft en is hij blij dat Noah dit zo goed kent en hem kan helpen. Gebarentaal heeft Adam gered.

‘Gebarentaal redt’ is een boek die de voordelen laat zien van gebarentaal. Het geeft een klein beetje inzicht in de cultuur van dove mensen. Zo laat het zien dat dove mensen niet een gewone wekker hebben maar een flitswekker. En dat als we willen communiceren met horende mensen er soms gebruik gemaakt wordt van een doventolk.

In het hele boek vind je illustraties waarin gebaren wordt uitgebeeld. De gebaren die uitgebeeld worden staan dik gedrukt als woorden. Het boek heeft als extra dat er een QR- code instaat waarmee je het hele boek als filmpje in Nederlandse gebarentaal kan zien.

Het boek is te koop voor op bol.com of bij Tamara. De opbrengst van de verkoop van de boeken komen volledig ten goede van Stichting Bob en Sophie. Zij hebben als doel de kunst- en cultuuruitingen door Doven te bevorderen.

 

Geef een reactie

Scroll naar boven