Spring naar content

Hoe, Wat en Waarom

over Baby- en kindergebaren

Onderzoek toont aan dat Baby- en kindergebaren de woordenschat vergroot

en de spraak- en taalontwikkeling versnelt.

Hoe

werkt het?

Zolang de gesproken taal nog niet volledig is ontwikkeld kan een baby met gebaren (al vanaf 8 mnd) zijn verhaal aan jou vertellen. Een peuter/kleuter kan abstracte begrippen beter leren onthouden.

Wat

is het?

Baby- en kindergebaren is een eenvoudige gebaren'taal' die kinderen al vanaf 8 maanden kunnen leren. Al ver voordat zij de gesproken taal hebben geleerd. Op de foto's geven we je een voorbeeld van een aangeleerd gebaar.

Waarom

zou je het gebruiken?

Omdat kinderen eerder kunnen gebaren dan praten (al vanaf 8 mnd). En daarom begrijp je eerder wat er zich afspeelt in het hoofdje van een kind. Voor peuters/kleuters is het een 'handig' middel om abstracte begrippen te leren en op afstand te communiceren (ook handig voor de ouders/verzorgers 😉 )

Start met baby- en kindergebaren

Een aangeleerd gebaar...

Of niet?

Boris-moe-12mnd-grijs-vierkant-300x300

moe

(niet aangeleerd)

Boris-lekker-12-mnd-lekker-vierkant-300x300

lekker

(aangeleerd)

Boris-helpen-12mnd-grijs-vierkant-300x300

helpen

(aangeleerd)

pijl-12-4

Veel gestelde vragen

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Wij zijn blij met deze samenwerkingen! Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.

Scroll naar boven